Έναρξη: Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018, 6.30 - 8.00μμ

Σκοπός της Σχολής Γονέων είναι να εισαγάγει τους γονείς στις βασικές δεξιότητες της συναισθηματικής νοημοσύνης και να αναδείξει τα χαρακτηριστικά του γονιού-συναισθηματικού μέντορα. Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να εμβαθύνουν στη γλώσσα των συναισθημάτων και να αναπτύξουν επικοινωνιακές δεξιότητες, όπως την ενεργητική ακρόαση, ώστε να βελτιώσουν την ποιότητα της σχέσης τους με τα παιδιά.

Aποτελείται από 12 δεκαπενθήμερες συναντήσεις και βασίζεται στο "Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Γονικού Συναισθηματικού Αλφαβητισμού" (Educational Programme of Parental Emotional literacy-EPPEL) της Βασιλικής Παππά.

Απευθύνεται σε γονείς με παιδιά όλων των αναπτυξιακών σταδίων (βρεφικής, νηπιακής, παιδικής και εφηβικής ηλικίας).

Ημερομηνίες συναντήσεων: 10/1, 17/1, 31/1, 14/2, 28/2, 14/3, 28/3, 18/4, 2/5, 16/5, 30/5 και 13/6.

Τόπος διεξαγωγής: Συνειδέναι - Κέντρο Θεραπείας και Εξέλιξης Ατόμου και Οικογένειας (Ήλιδος 5, Αμπελόκηποι)

Συντονισμός: Καίτη Καραγιάννη, Ψυχολόγος, ΜΑ

Κόστος συμμετοχής:

  • 15€/άτομο × 12 συναντήσεις =180€ ή 150€ με προπληρωμή
  • 20€ συνάντηση/ζευγάρι
  • 50% έκπτωση για ανέργους

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο +30 6939534407 ή μέσω mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Λίγα λόγια για τη συντονίστρια:
Η Καίτη Καραγιάννη είναι απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου με μεταπτυχιακές σπουδές στο Art Therapy (University of Hertfordshire, UK). Kατά τη διάρκεια της θεραπευτικής της πορείας με παιδιά και εφήβους, αναγνώρισε τη σπουδαιότητα της συστηματικής υποστήριξης των γονέων στον απαιτητικό τους ρόλο. Από το 2012 έχει παρακολουθήσει πολύωρα επιμορφωτικά σεμινάρια σε θέματα που αφορούν τη γονεϊκότητα. Στα ιδιαίτερα ενδιαφέροντά της είναι η υποστήριξη μελλοντικών γονέων και η ενίσχυση του δεσμού γονέα-βρέφους μέσω της δημιουργικής διεργασίας. Εργάστηκε ως εκπαιδεύτρια σχολών γονέων στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ επί δύο συναπτά έτη (2013-2015). Προσφέρει εξατομικευμένη συμβουλευτική σε θέματα διαπαιδαγώγησης και συντονίζει ομάδες σχολών γονέων σε συνεργαζόμενους φορείς. Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Σχολών Γονέων.
Περισσότερες πληροφορίες για τη συντονίστρια εδώ.

Τρέχουσες δράσεις για γονείς:
Mitrotis Project: Ομάδα Art Therapy για Μητέρες με Παιδιά Βρεφικής Ηλικίας (0 - 2,5 ετών)