Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018 και ώρες 10:00 – 13:00

Η ζωγραφική αποτελεί βασικό μέσο επικοινωνίας στην προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία. Συχνά το παιδί χαρίζει μια ζωγραφιά στον επαγγελματία που δουλεύει μαζί του σε εκπαιδευτικό, διαγνωστικό ή θεραπευτικό επίπεδο.

Το βιωματικό σεμινάριο αποσκοπεί: (α) στην αναγνώριση των συνηθέστερων εμποδίων που δημιουργούμε στην επαφή μας με το παιδί όταν μας φέρνει μια ζωγραφιά και (β) στην ανάδειξη των επικοινωνιακών τεχνικών που ενισχύουν τη σχέση μας με το παιδί. Συνδυάζοντας θεωρίες αναπτυξιακής ψυχολογίας, συμβουλευτικής και εικαστικής ψυχοθεραπείας, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα μέσα από σενάρια και παιχνίδια ρόλων να ενδυναμώσουν τις δεξιότητες για αποτελεσματική επικοινωνία με το παιδί στην παρουσίαση μιας ζωγραφιάς.

 3/11/18, 10/11/18, 24/11/18 και ώρες 10:00 - 14:00

 

Το Οpen Art Therapy Studio αφορά μια σειρά αυτοτελών βιωματικών εργαστηρίων προσωπικής ανάπτυξης με τη χρήση τεχνικών art therapy. Μέσα από ποικίλα εικαστικών ερεθισμάτων και κατευθυνόμενων ασκήσεων οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διερευνήσουν με δημιουργικό τρόπο ζητήματα της καθημερινότητας, να εκφράσουν σκέψεις και συναισθήματα σε ένα εμπιστευτικό περιβάλλον, να δοκιμάσουν με ασφάλεια νέους τρόπους διαχείρισης στρεσογόνων καταστάσεων.

Στον πρώτο κύκλο του Open Art Therapy Studio, οι συμμετέχοντες θα καταπιαστούν δημιουργικά με τα δίπολα «φτιάχνω-χαλάω» (3/11), «σωστό-λάθος» (10/11), «στηρίζω-στηρίζομαι» (24/11).

 

   Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018, 10:00-14:00


   Σε ένα ασφαλές κι εμπιστευτικό περιβάλλον, θα εξερευνήσουμε τις σημαντικότερες πτυχές του Art Therapy, μιας μορφής ψυχοθεραπείας που εφαρμόζεται από τη δεκαετία του '60. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία μέσα από μια σειρά βιωματικών ασκήσεων να γνωρίσουν τι είναι το Αrt Therapy, πώς ακριβώς λειτουργεί, σε ποιους απευθύνεται και πού εφαρμόζεται. Το εργαστήριο έχει εισαγωγικό χαρακτήρα και απευθύνεται σε ενήλικες με επαγγελματικό ή προσωπικό ενδιαφέρον για το Art Therapy. Δεν απαιτούνται προχωρημένες καλλιτεχνικές δεξιότητες ή προηγούμενη θεραπευτική εμπειρία.

Έναρξη: Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018, 19.00 - 20.30

Σκοπός της Σχολής Γονέων είναι να εισαγάγει τους γονείς στις βασικές δεξιότητες της συναισθηματικής νοημοσύνης και να αναδείξει τα χαρακτηριστικά του γονιού-συναισθηματικού μέντορα. Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να εμβαθύνουν στη γλώσσα των συναισθημάτων και να αναπτύξουν επικοινωνιακές δεξιότητες, όπως την ενεργητική ακρόαση, ώστε να βελτιώσουν την ποιότητα της σχέσης τους με τα παιδιά.

 

Ολοκληρώνοντας τη Σχολή Γονέων οι συμμετέχοντες:

A’ εκπαιδευτικό σεμινάριο (εισαγωγικό)

ΑΘΗΝΑ: Παρασκευή 5 έως Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018
ώρες 10.00-18.00

Χώρος: Συνειδέναι: Κέντρο Θεραπείας και Εξέλιξης Ατόμου και Οικογένειας
Ήλιδος 5, Αμπελόκηποι - πλησίον μετρό Πανόρμου

 

Η «Sonora: Διεπιστημονική Εταιρεία Μουσικοθεραπείας & Έρευνας» σε συνεργασία με το IMAGEing–European GIM Training Programs, διοργανώνει πλήρη πιστοποιημένο εκπαιδευτικό κύκλο επαγγελματικής εξειδίκευσης στη μέθοδο μουσικής ψυχοθεραπείας GIM, εγκεκριμένο διεθνώς από το Association for Music and Imagery (USA) και το European Association for Music & Imagery.